Somamove

 

 

Flowing through strong, beautiful movements. Barefoot. Breathing in harmony with your body. Free from thoughts. Sweat dripping onto the mat. Feeling great, powerful and graceful.

Soma Move är en fantastisk träningsform , skapad av Linus Johansson & Cecilia Gustavsson 

Den passar såväl nybörjare som vana utövare då vi hela tiden anpassar klassen och rörelserna så att alla blir utmande ! 

I SOMA MOVE förenas rörelse och kunskap, en praktik grundad på teorin om att använda kroppen som helhet för att bli stark, smidig och skadefri. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Rörelserna avlöser varandra och är inte så noggranna i sin teknik och placering som de är engagerade och lustfyllda. Händer och grepp är tongivande och varje rörelse seglar på kraftfulla andetag.

Passen består av ett konstant flöde av rörelsemönster med fokus på att arbeta med kroppen som en enhet. Rörelserna uförs på golvet och kan kännas yogiska, gymnastiska eller som att de är hämtade från funktionell fysträning eller kampsport. De är smidiga, kraftfulla och lite animalistiska men ibland också mer upprätta. Ett pass är c:a 30-45 minuter  klassen har en skön och kraftfull musik som bakgrund, utan att man behöver följa någon särskild takt eller tempo. 

 En holistisk träningsform som både är atletisk och mjuk och där du får kombinera rytm, andning, närvaro, intensitet, glöd, djuriska toner, gymnastiska övningar och barfotaträning. Är du nyfiken på att lära känna dig själv och din kropp mer samt vill förbättra din kondition, styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination så bör du absolut testa SOMA MOVE.

Fördelar

  • Skapar känslor av frihet, rytm och avspändhet
  • Ger styrka och spänst
  • Bättre kondition och uthållighet
  • Mer rörlighet
  • Bättre koordination

 

Välkommen